Laden...

Medical taping, de hele dag door een beetje massage

Nadat de tape is aangebracht trekt en duwt het de hele dag een klein beetje aan je vel, waardoor doorbloeding op gang komt en klachten afnemen.

Langdurige ontspanning van spieren - geen hinder in het dagelijks leven

De grondlegger van medical taping is de Japanner Kenzo Kase. In de jaren 70 was hij een bekende naam in de chiropraxie en acupunctuur. Zijn uitgangspunt is de lichaamsbeweging niet te beperken maar dat er juist spieractiviteit nodig is om problemen te voorkomen of te genezen.

De stugge witte tape fixeerd juist de spier of het gewricht waardoor beweging wordt beperkt. Medical tape lijkt qua beweging op de menselijke huid. Het heeft de zelfde rekbaarheid en is ademend. De tape zorgt voor een liftend effect op de opperhuid waardoor er meteen een drukvermindering ontstaat. Daardoor komt de bloedcirculatie op gang en gaat de lymfeafvoer open staan.

Medical taping zie je tegenwoordig veel in de sportwereld maar je kunt het bij veel soorten klachten gebruiken. De tape kan gebruikt worden bij pijnvermindering (RSI-achtige klachten zoals golfelleboog of tenniselleboog), spierspanning (hoofdpijn klachten), houdingscorrectie zwellingreductie (oedeem), astma en hooikoortsklachten, maag- en menstruatieklachten en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

De tape kan ongeveer een week blijven zitten. In die tijd kun je er alles mee doen zoals sporten, douchen en zwemmen.